διαμαρτυρία 14-05-2008

Protest at President Christofias' visit to London

Υμετ. Σχετ. Γ.Ε. 93/1984/123 & Γ.Ε. 9/52/427        Ημετ. Σχετ. Ο.9-146/2007        Ημερ. 14 Μαΐου 2008

Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας
Κον Πέτρο Κληρίδη
Γραφείο Γενικού Εισαγγελέα
Λευκωσία

«Με το φαξ & δια χειρός»

Έντιμε κύριε Γενικέ,

Θέμα: ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ CORNELIUS DESMOND O’DWYER/ Γ.Ε. 93/1984/123 & Γ.Ε.9/52/427.

Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα και περαιτέρω προηγούμενης μας αλληλογραφίας σας ενημερώνω ότι τα θέματα που εγέρθηκαν μεταξύ ενός απλού αγοραστή και ενός Υπεύθυνου ανάπτυξης γης (developer), έχουν πάρει σοβαρές διαστάσεις, τύπου χιονοστιβάδας, κατά τρόπο που έχουν αρνητικό αντίκτυπο για το καλό όνομα της Κύπρου.

Λόγω του ότι δεν επιλύονται οι διαφορές σε σχέση με την οικία που είχε αγοράσει ο πελάτης μας, επέλεξε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του μέσω ιστοσελίδας όπου δημοσίευσε το πρόβλημα του. Επίσης είχε προβεί σε άλλες διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια εκθέσεων που έγιναν στο Λονδίνο και αφορούσαν επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στην Κύπρο.

Περαιτέρω σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Λονδίνο στις 18/5/2008, ο πελάτης μας προτίθεται να κάνει και άλλη διαμαρτυρία.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος πιστεύω ότι χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και λήψης παραδειγματικών μέτρων έτσι ώστε να αποτραπούν άτομα που ασχολούνται με τέτοιου είδους επιχειρήσεις από το προβαίνουν σε πράξεις οι οποίες να επηρεάζουν τα δικαιώματα αγοραστών ακίνητης περιουσίας στην Κύπρο.

Η συμπεριφορά αυτών των ατόμων αποτελεί πληγή στην οικονομία και επηρεάζει τα συμφέροντα ατόμων που έχουν παρόμοιου είδους επιχειρήσεις καθώς επίσης αποτελεί και σοβαρό πλήγμα σε βάρος της οικονομίας της χώρας μας και ευρύτερα των Κυπριακών συμφερόντων από τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Παρακαλώ όπως λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με τιμή,
Γεωργιάδης & Μυλωνάς
Δικηγόροι & Νομικοί Σύμβουλοι
Κοινοποίηση:

1. Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού
2. Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης
3. Υπουργό Οικονομικών
4. Πρόεδρο Νομικών της Βουλής