Ακίνητα: A… Shame in the Sun

Sigma Live

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η κίνηση Άγγλου πολίτη να αναρτήσει υβριστικά και δυσφημιστικά πανό για την Κύπρο έξω από την έκθεση A Place in the Sun που διοργανώθηκε στο Λονδίνο.

Το InBusinessNews που αναφέρθηκε στο θέμα και την περασμένη βδομάδα, εξασφάλισε φωτογραφίες από τον κ. Λέανδρο Μαυρομμάτη, Σύμβουλο Ακινήτων στην Aristo Developers από τη διαμαρτυρία του Άγγλου Conor O’Dwyer έξω από τον χώρο της έκθεσης. H κατάσταση δημιούργησε μία πάρα πολύ κακή εντύπωση τόσο στους επισκέπτες όσο και στους 200 εκθέτες από 40 χώρες.

Ο κ. O’Dwyer υποστήριζε πως ακίνητο που αγόρασε στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, πουλήθηκε για δεύτερη φορά από τον developer χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει κάτι ενώ έχασε και τα λεφτά του. Περαιτέρω, ο ίδιος και μέλη της οικογένειας του κρατούσαν φωτογραφίες που τον έδειχναν σε κρεβάτι νοσοκομείου, μετά που όπως υποστηρίζει ξυλοκοπήθηκε από άτομο της εταιρείας που τον εξαπάτησε.

Όπως πληροφορηθήκαμε, οι εκκλήσεις των κυπριακών εταιρειών για να απομακρυνθεί ο κ. O’Dwyer εισακούστηκαν μόνο εν μέρει, αφού η τοπική αστυνομία απλά του ζήτησε να μετακινηθεί σε άλλο σημείο, το οποίο και πάλι ήταν η βασική οδός για κάποιον που ήθελε να πάει στην έκθεση.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος τέσσερις κυπριακές εταιρείες. Η Aristo Developers, Hadjivasili Bros Property Developers, Pafilia Property Developers και Loizos Iordanou.

Αυτό που ενόχλησε περισσότερο, όπως μας ειπώθηκε, είναι το γεγονός πως ο παραπονούμενος, με αφορμή ένα μεμονωμένο γεγονός, το οποίο δεν αποδείχθηκε ότι ευσταθεί, κατηγορούσε ολόκληρη την Κύπρο ότι είναι η χώρα της απάτης.

Original article
14.04.2010
antonis@imh.com.cy